NIEUWS

Veertigste editie Mega Platen & CD Beurs in teken van psychedelische posters


Redactie HiFi.nl | 07 september 2013

De veertigste editie van de Mega Platen & CD Beurs op 23 en 24 november in de Jaarbeurs Utrecht staat in het teken van psychedelische posters en vinyldemonstraties. Dat heeft de organisatie van de platenbeurs met het grootste vinylaanbod ter wereld, laten weten.

De Mega Platen & CD Beurs heeft de afgelopen jaren internationale naam en faam verworven als dé plek voor de meest uitgebreide verzamelingen, exposities, boekpresentaties, signeersessies en filmvertoningen op het gebied van muziek. Je moet ook niet gek opkijken wanneer je bekende muzikanten tegenkomt die op zoek zijn naar hun eigen originele werk.

Daarnaast verwelkomt het evenement dit najaar diverse prominenten uit de muziekwereld voor exposities en boekpresentaties. Zo exposeert de bekende Britse kunstenaar Nigel Waymouth originele psychedelische muziekposters uit de jaren zestig. Deze affiches zijn opgenomen in de vaste collectie van het Londense Victoria and Albert Museum. Een greep uit deze originele collectie wordt getoond op de beurs.

Tijdens de beurs presenteert Johan Kugelberg zijn naslagwerk Enjoy the Experience: Homemade Records 1958-1992, waarin honderden platen worden beschreven die gemaakt zijn door ‘gewone’ mensen. Traditiegetrouw is er op de Mega Platen en CD beurs veel aandacht voor vinyl met onder andere een expositie over vinylsnijden door Record Industry Haarlem, de grootste vinylfabrikant van Europa.

De Mega Platen & CD Beurs is dit jaar op zaterdag 23 november van 9.00-17.00 uur en op zondag 24 november van 10.00-17.00 uur. Meer informatie, voorverkoop en kortingsacties vind je op de website van de organisatie.

EDITORS' CHOICE