NIEUWS

Live muziek van topbassist Dean Peer op X-fi 2013


Redactie HiFi.nl | 09 september 2013

Live muziek hoort bij de X-fi show, en ook op deze editie (komend weekend al weer!) wordt daar aandacht aan besteed. Dean Peer is een topbassist die eerder dit jaar was te horen op de High End show in Munchen. Dean komt speciaal voor de X-fi Audioshow naar Nederland, om daar de introductie van Endeavor Audio kracht bij te zetten.

Ook zal hij een aantal optredens verzorgen in de muziekzaal, maar hij is dus ook aanwezig bij Musical Reality in kamer 116, waar hij zijn muzikale kunsten gaat vertonen op deze gloednieuwe luidsprekers van Endeavor Audio. 

Meesterbassist
Op zijn vijfsnarige, fretloze bas tovert hij de fraaiste boventonen tevoorschijn, zowel de ‘natuurlijke’ als de ‘false harmonics’. Peer is dan ook niet voor niets de maker van het boek ‘Bass Harmonics – New Concepts And Techniques’. In zijn muziek benut Dean Peer het gehele arsenaal aan mogelijkheden, en dan blijkt wel weer eens hoeveel verschillende klankkleuren er met een basgitaar eigenlijk te maken zijn. Dean Peer toont aan dat een bas een volwaardig solo-instrument is, met een schat aan uitdrukkingsmogelijkheden: hoog zingen, laag grommen, hevig rocken en vet grooven, Peer kan het allemaal. Een topmuzikant die de grenzen van zijn instrument opzoekt en zelfs met enige regelmaat verlegt. 

See you @ the X-fi Show!

EDITORS' CHOICE