NIEUWSThorens

X-fi update - Hanze Hifi zet klassieke Thorens TD160 in het zonnetje


Redactie HiFi.nl | 11 september 2013 | Thorens

Tijdens de vierde editie van X-fi Audioshow 2013 zet Hanze Hifi uit Zwolle de klassieke Thorens TD160 even flink in het zonnetje. Op zaterdag 14 en zondag 15 september is de platenspeler onderdeel van de inmiddels befaamde demonstraties van de Overijsselse speciaalzaak.

Hanze Hifi mogen we gerust de absolute specialist op het gebied van de klassieke platenspelers van Thorens, en dan met name de TD124 en TD145/TD160 modellen, noemen. Belangstellenden en liefhebbers kunnen bij Hanze terecht voor de aanschaf van zo’n klassieke Thorens in een perfecte staat. Deze is dan volledig nagekeken, schoongemaakt en optimaal afgesteld en ingeregeld. Naar wens zijn er voor zowel de TD124 als de TD145/160 modellen nieuwe plinten leverbaar, massief uitgevoerd in fraaie houtsoorten.

De Thorens TD160 was, samen met de TD145, in de hoogtijdagen van het vinyltijdperk een heel populaire keuze voor een platenspeler in het topsegment. In de ruim twintig jaar dat ze gebouwd werden, zijn er dan ook vele tienduizenden van verkocht. Door de simpele en oerdegelijke techniek zijn vandaag de dag nog vele exemplaren in gebruik en een populair object voor liefhebbers.

Was de Thorens TD160 al uitstekend, Hanze Hifi beweert dat het de platenspeler nóg beter heeft gemaakt. Dat deed het door een nieuwe motorsturing te ontwerpen die een bekend probleem oplost waar veel motoren uit deze platenspelers mee kampen. Hoe dat werkt en klinkt, kun je tijdens X-fi Audioshow 2013 komen bekijken en horen in kamer 33 van NH Koningshof in Veldhoven. De Thorens TD160 speelt daar samen met randapparatuur van Grado, H.A.T. en Swissonor.

EDITORS' CHOICE