NIEUWSKEF

KEF introduceert drie hifi systemen voor de tv


Redactie HiFi.nl | 14 september 2013 | Fotografie Fabrikant | KEF

Ook KEF meldt zich op de markt voor verbetering van je tv-geluid en wel met drie verschillende uitvoeringen. We wisten al een tijdje dat ze eraan kwamen, maar nu is er ook meer duidelijkheid over prijs en specificaties.

De Britse luidsprekerfabrikant introduceert de komende maanden twee soundbaroplossingen en een 2-kanaals luidsprekersysteem. “Met meer dan vijftig jaar ervaring en vele innovaties in geluidsweergave is KEF’s laatste doorbraak een ultiem ontwerp waarmee de geluidsweergave uit elke TV naar een echt hi-fi kwaliteitsnivo wordt getild, maar zonder dat daarvoor een uitgebreide set-up van receiver, ingewikkelde bekabeling of zelfs een aparte afstandbediening noodzakelijk is”, meldt het bedrijf in een persbericht.

Het KEF V300 digital tv sound systeem bestaat uit een ultra plat hifi 2-kanaals luidsprekersysteem, waarbij aan beide zijden van je flatscreen een luidspreker komt te staan. Deze worden aangestuurd door een eventueel uit het zicht te plaatsen module, waarna je de V300 kunt bedienen met de afstandbediening van je televisie. Aansluiten gebeurt door middel van een HDMI kabel op de ARC-aansluiting van de televisie of, bij het ontbreken van zo’n poort, via een optische kabel.

De speciaal ontworpen, slechts 24 mm diepe, ‘activation module’ herbergt een klasse D digitale versterker, die via het VESA punt aan de achterzijde van de TV, tegen de wand of vrijstaand kan worden geplaatst. De V300 is leverbaar vanaf eind september en heeft een adviesprijs van 799 euro.

Naast het 2-kanaals luidsprekersysteem, introduceert KEF in oktober twee soundbars, de V700 en V720W. Laatstgenoemde bestaat uit de V700 soundbar, aangevuld met de speciaal voor de V700 ontworpen draadloze V-20W subwoofer. Met een eigen ingebouwde versterker en 200 mm basdriver zorgt deze volgens KEF “voor een werkelijk diepe laagweergave”.

De V700 soundbar is voorzien van een geďntegreerde klasse D digitale versterker en beschikken daarnaast over “vier gepatenteerde 115mm ultra platte laag/middenweergevers (twee aan elke zijde) en een paar van KEF’s befaamde 25mm geventileerde tweeters. Door eliminatie van luchtdruk achter de aluminium dome van de tweeter worden stemmen natuurgetrouw, gedetailleerd en, indien gewenst, met hoge geluidsdruk weergegeven”.

Net als de V300 worden de V700 en V720W aangesloten door middel van een HDMI-kabel en gebeurt aansturing met de afstandsbediening van de televisie. De V700 komt eind oktober op de markt en heeft een adviesprijskaartje van 699 euro. De V720W met draadloze sub is tweehonderd euro duurder.

MERK

EDITORS' CHOICE