NIEUWS

Simply Audio - nieuw Nederlands kabelmerk


Redactie HiFi.nl | 25 september 2013

Ondanks de recessie zijn er gelukkig nog steeds mensen die durven te ondernemen. Zo is Nederland met de oprichting van Simply Audio een nieuwe hifi kabelmerk rijker. Daarnaast houdt het door Dimitri van Hoven opgerichte bedrijf zich bezig met het moderniseren van draaitafels en biedt het modificaties voor buizen.

Van Hoven was in het verleden werkzaam bij het Audio Note Auditorium in Den Haag. Het enthousiasme voor goed geluid is altijd gebleven en wordt nu voortgezet in de bouw van kabelproducten. Op dit moment bestaat het kabelprogramma van Simply Audio uit een tweetal analoge interlinks, een digitale kabel, een luidsprekerkabel en een jumperset.

Simply Audio Phono Interlink

Deze kabels worden handgebouwd en bestaan uit zilver litze draad. Het termineren van de kabels gebeurt met zwaar verzilverde Audio Note connectoren. Aan de interlinks hangt een vanafprijs van 149 euro, luidsprekerkabels beginnen met 49 euro per meter. Uniek is het Simply Audio bruikleenprogramma dat een klant in staat stelt kosteloos een kabel binnen de eigen set te beoordelen.

Daarnaast houdt Simply Audio zich bezig met het moderniseren van draaitafels. Deze krijgen bijvoorbeeld nieuwe armbedrading en worden voorzien van RCA-aansluitingen zodat een interlink naar keuze gebruikt kan worden. Het afregelen van het element of het inbouwen van een nieuw element is natuurlijk ook mogelijk. Ook draagt Simply Audio buizen nog steeds een warm hart toe en biedt modificaties aan voor een select aantal merken om hun producten naar een nog hoger plan te tillen.

Kijk voor meer informatie over dit nieuwe Nederlandse merk op de website van Simply Audio. Ook kun je het bedrijf volgen op Twitter.

EDITORS' CHOICE