NIEUWSElipson

Bluetooth luidspreker Elipson heet Timber


Redactie HiFi.nl | 01 oktober 2013 | Elipson

Naast de soundbar is de bluetooth luidspreker ongetwijfeld één van de meest toegevoegde nieuwe productcategoriën bij veel fabrikanten. Zo ook Elipson dat met de Timber een duit in het zakje doet. Of zoals het Franse bedrijf zelf stelt: “Niet zomaar een speaker natuurlijk, want de Timber is ontworpen in samenwerking met het eveneens Franse Habitat en dat maakt hem werkelijk uniek”.

Of ie echt uniek is, betwijfelen we trouwens. Bij het zien van de door Elipson meegestuurde foto’s, dwaalden onze gedachten toch wel even richting de tijdens CES 2013 geïntroduceerde Woodbourne van Polk Audio. Want net als die speaker is de Timber namelijk voorzien een witte stoffen omhulsel met een houten afwerking. In dit geval walnoot fineer.

In de speaker, die werkt middels het bluetooth 2.1 protocol, huizen twee 3” hoog rendement luidsprekers van 15 watt en een klasse D versterking. De Timber is compatible met ieder apparaat dat uitgevoerd is met bluetooth. Daarnaast kunnen externe apparaten, zoals bijvoorbeeld je televisie, door middel van een 3,5 mm jack worden aangesloten. Ook is de luidspreker voorzien van een USB-laadpunt, waarmee bijvoorbeeld smartphone of tablet kan worden opgeladen.

De adviesverkoopprijs van de Timber is 199 euro.

EDITORS' CHOICE