NIEUWS

Universal brengt 24-bit albums uit op Blu-ray


Redactie HiFi.nl | 14 oktober 2013

Platenlabel Universal kondigt aan onder de noemer High Fidelity Pure Audio een serie classic albums van legendarische bands en artiesten op Blu-ray op de markt te brengen. Op die schijfjes kan muziekfiles in de hoogst mogelijke kwaliteit worden gezet. Volgens Universal zijn de bestanden minimaal 24-bit/96 KHz.

Fysieke audiodragers zijn door de digitalisering van de markt natuurlijk zo dood als een pier, maar Universal hoopt audiofielen en mensen die nog wat in hun handen willen hebben tegemoet te komen. Blu-ray biedt niet alleen de mogelijkheid muziek in de hoogste mogelijke kwaliteit, zonder enige compressie, te presenteren, de muziek kan ook in verschillende geluidsformaten worden afgespeeld.

Classic albums van bijvoorbeeld Amy Winehouse, The Rolling Stones, Marvin Gaye Bob Marley, Nirvana, Queen, John Coltrane en Jonas Kaufman zijn onder handen genomen en kunnen zowel op standaard 2.0 als 5.1 surround worden afgespeeld vanaf de Blu-ray. Daarnaast is op een dergelijk schijfje voldoende ruimte om de audio ook in Dolby True HD en DTS HD Master Audio te beluisteren.

“We zijn erg enthousiast over het potentieel van High Fidelity Pure Audio”, laat Olivier Robert-Murphy, ‘head of new business’ bij Universal Music Group, weten in een persverklaring. “Het stelt muziekliefhebbers in staat het werk van onze artiesten te beluisteren op een wijze die niet eerder mogelijk was. Zodra je een High Fidelity Pure Audio opname hoort, kun je de volledige rijkdom en diepte van de visie van de artiest horen.”

Overigens levert Universal bij aanschaf van een Blu-ray uit de High Fidelity Pure Audio serie ook MP3-downloads op een meer gangbare bitrate bijgesloten om op andere apparaten dan een Blu-ray speler te beluisteren.

Meer informatie over beschikbare titels in High Fidelity Pure Audio in de webstore van Universal.

EDITORS' CHOICE