NIEUWSLinn

Linn Sondek LP12 Klinik bij Beter Beeld & Geluid


Redactie HiFi.nl | 07 november 2013 | Linn

Beter Beeld & Geluid Zevenbergen houdt op zaterdag 9 november een Linn LP12 Klinik, waarin dieper ingegaan wordt op het subchassis van de platenspeler die dit jaar zijn veertigste verjaardag viert.

Het nieuwe standaard subchassis van de Linn LP12.

Linn introduceerde recent namelijk twee nieuwe producten om de LP12 te upgraden. Allereerst het nieuwe subchassis Majik, dat vanaf nu standaard in iedere nieuwe LP12 wordt gemonteerd. “Ten opzichte van het vorige standaard subchassis, dat sinds 1993 werd ingebouwd, is de Majik veel torsievaster en maakt bovendien een veel inniger contact met het armboard. En dat hoor je”, lichten Björn, Garmt en Jan van Beter Beeld & Geluid toe.

Het tweede nieuwe subchassis is de Kore, een subchassis op Akurate niveau. “Het Kore subchassis biedt alle voordelen die het nieuwe standaard subchassis biedt, maar nu met een ‘machined from solid’ (uit een massief tablet aluminium gefreesd) armboard dat verlijmd is met het subchassis. Zo krijg je eigenschappen die een heel eind richting het ‘top of the line’ Keel subchassis gaan.”

Ook het 'top of the line' subchassis Keel wordt gedemonstreerd tijdens de Klinik.

Om je kennis te laten maken met de twee nieuwe opties qua subchassis, houdt Beter Beeld & Geluid Zevenbergen op zaterdag 9 november vanaf 13.00 uur een Linn LP 12 Klinik. Daarbij worden vier gelijke LP12’s opgesteld, maar ieder met een ander subchassis. Naast de nieuwe Majik en Kore worden ook het gekende standaard subchassis en het Keel subchassis gedemonstreerd. Op die manier kun je een goede indruk krijgen wat de invloed van een subchassis is op de weergave.

Omdat er altijd veel belangstelling bestaat voor dergelijke shows, vraagt Beter Beeld & Geluid Zevenbergen je vooraf een plekje te reserveren. Dat kan door een mail te sturen naar info@beterbeeldengeluid.nl of te bellen met 06 46 22 65 86. Je vindt Beter Beeld & Geluid Zevenbergen aan de Looijerij 11 in Zevenbergen. Meer informatie op de website van de speciaalzaak.

Neem ook eens een kijkje op onze Special Page van Beter Beeld & Geluid.

Het nieuwe subchassis Kore van Linn.

EDITORS' CHOICE