NIEUWSSony

Beter Beeld & Geluid Ultra HD Home Cinema


Redactie HiFi.nl | 23 oktober 2013 | Sony

Binnenkort verwacht in het BB&G referentie-theater: UltraHD 4K projectie. Home Cinema is meer dan een televisie en surround sound, weten ze bij Beter Beeld & Geluid. In hun referentie cinema in Hilversum combineren ze daarom de beste geluidssytemen – JBL Synthesis in 7.1 surround – met de bewegende stoelen van D-Box Motion Code en 3D beeldweergave tot een werkelijk duizelingwekkende ervaring. Vanaf november wordt daar nu bovendien UltraHD aan toegevoegd, met de Sony VPL-VW500ES '4K' projector.

"Met een ruim verviervoudiging van het aantal pixels en een UltraHD bron zorgt dit voor een verbluffend realisme dat meer met de werkelijkheid heeft dan met reproductie. De kracht van Ultra HD is alsof je door een raam naar buiten kijkt, wat zal zorgen dat je de techniek vergeet en beleving overblijft..."

"De belangrijkste verschillen tussen 'normaal' full HD en Ultra HD zijn – naast de genoemde veel hogere resolutie – een vergroting van de kleurruimte, waardoor er veel dieper verzadigde kleuren mogelijk zijn, die dichter bij de werkelijkheid komen en een verhoging van het aantal beelden per seconde. Dat laatste behoeft uitleg: traditioneel gezien gebruikt de bioscoop 24 beelden per seconde, die door een shutter per 'beeldje' (frame) 2x worden belicht. Dit geeft zowel in de bioscoop als thuis soms een wat 'hakkelend' effect, wat tegenwoordig door veel projectoren en televisies wordt gecompenseerd met functies die meer beelden 'verzinnen' tussen de werkelijke beelden in. Dit kan echter wat onnatuurlijk overkomen. Omdat het met Ultra HD mogelijk wordt op te nemen en weer te geven tot 60 beelden per seconde, zullen bewegingen veel vloeiender en natuurlijker overkomen."

Interesse gewekt? Neem dan zeker eens contact op voor een demo, zorgen zij voor de popcorn!

Beter Beeld & Geluid Hilversum
1e Oosterstraat 2
1211 LB Hilversum
Tel: 035-6215346
www.beterbeeldengeluid.nl

EDITORS' CHOICE