NIEUWSPhilips

Philips cancelt verkoop Lifestyle Entertainment aan Funai


Redactie HiFi.nl | 28 oktober 2013 | Philips

De Eindhovense elektronicagigant Philips ziet af van de voorgenomen licentieverkoop van de divisie Lifestyle Entertainment aan het Japanse Funai. Daarmee blijven audio, video en accessoires voorlopig bij Philips, dat in een verklaring spreekt van contractbreuk.

De licentiedeal met Funai ter waarde van honderdvijftig miljoen euro werd in januari aangekondigd. De Japanners zouden in de laatste fase van de deal hebben geweigerd de laatste stappen te nemen om de transactie af te ronden, zo weet de ochtendkrant.

Met de verkoop zou Funai Electric zeker vijf jaar op licentiebasis producten voor audio, video en multimedia gaan voeren. Geen heel uitgebreide portefeuille overigens, Philips maakte tot voor kort vooral audiosets, hoofdtelefoons, luidsprekers en dockingstations voor smartphones.

Was de verkoop doorgegaan, dan zou Philips alleen nog huishoudelijke apparaten in eigen beheer fabriceren. Eerder al werden de televisieactiviteiten afgestoten en ondergebracht in de joint venture TP Vision.

Philips zet de a/v-activiteiten nu voort onder de naam WOOX Innovations, maar overweegt nog steeds een verkoop. Het bedrijf heeft aangekondigd juridische stappen te ondernemen tegen Funai, waarmee het al 25 jaar een relatie had.

MERK

EDITORS' CHOICE