NIEUWSBELHiFi

Ontdek Gauder Akustik Loudspeakers bij Colab


Redactie HiFi.nl | 31 oktober 2013

Op zaterdag 2 en zondag 3 november nodigt Colab je uit om de luidsprekers van Gauder Akustik, voorheen bekend onder de naam Isophon, te komen ontdekken. Tijdens het weekend zal de Duitse fabrikant Gauder Akustikeen breed scale luidsprekers presenteren die variëren van 2250 euro tot 155.000(!) euro. Het Colab-team stelde diverse systemen samen met 'een fijne selectie van elektronica en kabels'.

In 1929 werd Isophon opgericht als fabrikant van condensatoren. Een jaar later brachten ze hun eerste luidspreker op de markt. De goede naam en prestige van het merk werden later overgenomen door dr. Roland Gauder. De luidsprekers worden vanaf nu in de markt gezet onder de naam Gauder Akustik. Het vlaggenschip van het merk, de Berlina RC11, werd onlangs door de Duitse pers beschouwd als de beste luidspreker ter wereld, om een idee te geven van de ontvangst.

Gauder Akustik Berlina RC11

Het Gauder Akustik luidsprekergamma is onderverdeeld in drie reeksen. Als eerste de Arcona reeks met vijf modellen; één bookshelf, drie floorstands en één center/surround luidspreker. De speakers uit de Arcona reeks maken gebruiken van een AMT ribbon tweeter en aluminium drivers.

In de tweede range van Gauder Akustik zijn er ook vijf modellen te vinden; vier floorstands en één center/surround speaker. Allemaal maken ze gebruik van keramische drivers, de diamond tweeter is beschikbaar als optie.

De Berlina serie, de topreeks, bestaat uit drie modellen met keramische drivers en hebben een kast die gebouwd is volgens een rib-constructie methode. De twee topmodellen van het merk, de RC9 en de RC11 worden standaard geleverd met een diamond tweeter, maar ook met een diamond midrange.

"U zal de ongelooflijke kwalitatieve afwerking kunnen zien en voelen, en het verbazingwekkend natuurlijk geluid kunnen horen. Het maakt niet uit of u naar jazz, pop of klassieke muziek luistert, u zal onmiddellijk het gevoel hebben dat de muziek uw ziel raakt," aldus het team van Colab. "Wij kijken ernaar uit om u te laten kennis maken met deze fantastische luidsprekers. Gauder Akustik, “Loudspeakers for Life”.

Colab Auditorium
Vilvoordsesteenweg 110
B-1860 Meise, Belgium
Website / Facebook

EDITORS' CHOICE