(Gesponsord artikel)


ARTIKELDynaudio

Audio TV Centrum Stelt Samen – Dynaudio, NAD en Bluesound

In de rubriek De Specialist Stelt Samen vragen we hifi-dealers om voor onze lezers in de luisterruimte een bijzondere set bij elkaar te zetten, en de verschillende keuzes toe te lichten om audioliefhebbers enthousiast te krijgen zelf eens te gaan luisteren.

Voor deze jongste editie van onze rubriek over specialisten en hun sets zijn we te gast bij Audio TV Centrum in Eindhoven, waar Wilbert Schepens een combinatie van NAD, Bluesound en Dynaudio voor onze lezers in gedachten heeft. 

Waanzinnig & Dynamisch
"Waarom Dynaudio?", is de vraag als we constateren dat een paar van de gloednieuwe X14's uit de Dynaudio Excite-serie onderdeel zijn van de set. Niet omdat het een vreemde keuze is, maar er staan natuurlijk veel meer luidsprekermerken in de winkel. "Simpel", zegt Wilbert. "Omdat het waanzinnig snelle speakers zijn, heel neutraal maar ook heel dynamisch."

Daarnaast zijn het ook nog eens hele mooie speakers om te zien, zoals Wilbert hierboven ook laat zien. De afwerking is fantastisch, de kleurenmogelijkheden inspirerend, en de liefhebber kan zelf kiezen de (magnetische) frontjes al dan niet te bevestigen. Wat vinden de Denen zelf? De opgefriste Excites zijn “gemakkelijk aan te sturen, en ‘amplifier-friendly’ met een gelijkmatige impedantiecurve van 8 ohm.”

Een indruk van de complete Excite-serie, waar de X14 onderdeel van uitmaakt, vind je overigens elders op HiFi.nl – we kregen de Excites te zien bij de onthulling in München, en maakten er een kort filmpje

NAD D 3020
Ook de keuze voor de versterker in deze bewuste combinatie blijkt aardig voor de hand te liggen. "Sla de recensies er maar op na. Een versterker die alle goede dingen combineert, voor een zéér sterke prijs."

Daar kunnen we het uiteraard alleen maar over eens zijn. Niet voor niets valt in de recensie op HiFi.nl het volgende te lezen: "Wat dit kastje presteert, moet eigenlijk niet kunnen voor vijfhonderd euro".

De D 3020 is een hybride digitale versterker, in de zin dat het geen volledig digitale versterker is waarbij een eventueel analoog ingangssignaal eerst wordt omgezet in nullen en enen, en alle normale functies van een voorversterker zich in het digitale domein bevinden, maar een combinatie van een D/A-converter met een Klasse D-eindtrap.

MERK

EDITORS' CHOICE