Hi-Veiling Audio Analogue stereoset


Redactie HiFi.nl | 23 november 2013 | Audio Analogue

Puccini? Paganini? Dat zijn niet de minst( klinkend)e namen in onze Hi-Veiling... Het Italiaanse hifi-merk Audio Analogue heeft de wereld veroverd met een serie zeer interessant geprijsde audiocomponenten, waaronder deze Puccini geïntegreerde versterker, en later ook nog eens met een matchende cd-speler, de Paganini. En laat dat nou net de nu aangeboden combi zijn.

De Puccini Settanta (de eerste versie!) is een geïntegreerde versterker die zich het beste laat omschrijven als subtiel, dynamisch, en zeer persoonlijk. Want laat het maar aan de Italianen om enigszins vaag te blijven. De Paganini op zijn beurt is een aardig massieve cd-speler (zo`n tien kilo), stevig gebouwd en feilloos (want Italiaans) afgewerkt. De kast is van dik staal, terwijl het front opgetrokken is uit solide aluminium. Voorzien aan de binnenkant van een gemodificeerd Sony transport, en een 24-bit Crystal DA-converter. De weergave? Belachelijk, voor deze prijsklasse. Om niet te zeggen: Bellissimo!

Word lid! Doe mee!

De nieuwwaarde van deze ex-showmodellen, helaas geleverd zonder doos of manual maar mét afstandsbedieningen, is €3000. Maar dat houdt ons niet tegen om het bieden al te starten bij €850,-.

Hadden we al 'Bellissimo!' geroepen...?

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Review Elac EA101EQ-G `Elements` versterker
  Review
  lees meer »
 • Achtergrond
  Hifi op budget - tot 50.000 euro
  Achtergrond
  lees meer »
 • Review
  Review: Pro-Ject Pre Box S2 - compacte klasse
  Review
  lees meer »