Lyngdorf TDAI-2170 gelanceerd


Redactie HiFi.nl | 23 december 2013 | Lyngdorf Audio

Vroeg in 2013 kondigde Lyngdorf zijn nieuwe model versterker aan. Er werd zelfs een wedstrijd aan gekoppeld: degene die de meest originele naam voor de jongste telg bedacht, kreeg het eerste exemplaar uitgereikt – uiteraard voorzien van die naam. Vreemd genoeg werd dat 'TDAI-2170'... Hadden we liever onze inzending gezien: de ChAmp.

Deze Lyngdorf Audio TDAI-2170 geïntegreerde stereoversterker heeft nu zijn publieke wereldpremière gemaakt. De onthulling vond afgelopen week plaats tijdens een publiek launch event bij Hi-Fi Klubben in Kopenhagen.

"De vraag naar de TDAI-2170 is nu al zeer indrukwekkend", aldus store manager Anders Aaberg tijdens het event bij de hifi-zaak in de Deense hoofdstad. "En van wat ik hier in de winkel zag vanavond, weet het apparaat ook zeker aan de verwachtingen te voldoen." 

Het gepresenteerde exemplaar tijdens het Deense feestje bleek overigens niet de definitieve versie te zijn. De TDAI-2170 krijgt pas binnenkort zijn 'final version'. De reden? "We will never release any product before it is absolutely perfect. Thus, in the next few weeks we will be fine tuning exciting new features for the TDAI-2170, some which were late to hit the drawing board." De versterker krijgt in de komende periode onder meer nog een update van zijn Intersample Clipping Correction (ICC)-techniek, en een setup guide om je speakers (en eventueel subwoofer) optimaal te arrangeren. Meer informatie vind je op de website van Lyngdorf.

EDITORS' CHOICE