REVIEWSony

Sony PMW-200 XDCAM-Camcorder

Menig videohobbyist ambieert een professionele camcorder met een hoge kwaliteit voor beeld en geluid. Helaas vaak een dure aangelegenheid die buiten het beschikbare budget valt. De Sony PMW-200 valt net onder de 7.500,- euro en biedt veel waar voor zijn geld. Bijvoorbeeld drie 1/2 inch opnamesensoren, 4:2:2 kleursampling en overdrachtssnelheden voor AV-data van 50 Megabit per seconde.

In dit artikel kijken wij naar twee belangrijke aspecten bij een professionele camera zoals de Sony PMW-200 ten eerste de uitvoering van de camcorder en diens functionele mogelijkheden. En als tweede naar de kwaliteit van het videobeeld op grond van de YUV-codering en de hoge overdrachtsnelheid voor de audiovisuele gegevens (datransferrate). Daar dient zoals gezegd stevig voor betaald te worden. De verkregen resultaten zijn deze extra investering echter meer dan waard!

Model

De Sony PMW-200 is een typische vertegenwoordiger van de moderne slanke professionele draagbeugel-camcorder. Bovenop zitten de draagbeugel, extra microfoonhouder en twee aansluitingen voor XLR-microfoons. Onder het uitklapbare viewer en menuvenster gaan de bedieningsknoppen voor de recorder/opname weergave en indexering schuil. De meeste insteltoetsen voor beeld en geluid vindt u aan de linkerzijde van de body.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE