REVIEW

Kipon Pro Adapterringen

Er komen steeds meer camcorders met verwisselbare objectieven op de markt. Dit compleet met een kleine reeks merkobjectieven. Maar wat te doen als het gewenste brandpunt of optische kwaliteit daar nu net niet bij zit? En een ander merk heeft dit objectief wel maar een afwijkende aansluiting op de camerabody. Dan komt een adapterring te hulp. Kipon biedt in deze een ruime keuze voor het bevestigen van objectieven van een ander merk op uw camerabody.

Vrijwel elk cameramerk met wisselobjectieven hanteert een eigen objectiefvatting, ook wel de bajonet genoemd. Daar passen andermans objectieven vaak niet op. Dat komt doorgaans door de fysieke afmetingen van de camerabajonet en bijkomende elektronische koppelingen. Precisiewerk dat om een hoge mate van compatibiliteit vraagt.

Allemaal heel vervelend als het eigen cameramerk of een los objectievenmerk niet het gevraagde brandpunt of gewenste kwaliteit voor uw camerabody in huis heeft. Een andere objectiefvatting past immers niet of toch wel? Een adapterring kan dan uitkomst bieden om het verschil in bajonet te overbruggen en de bijbehorende camerafuncties te behouden. Wij bekeken twee adapterringen van het merk Kipon voor de Sony PMW F3 en waren best onder de indruk van de geboden robuustheid en kwaliteit.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE