NIEUWSDenon

CES 2014 - Denon presenteert eerste externe DAC

Met de DA-300USB heeft Denon tijdens CES 2014 haar eerste externe Digital Audio Converter ge´ntroduceerd. Het apparaat moet volgende maand op de markt verschijnen.

ôDe nieuwe DAC is voorzien van dezelfde Advanced AL32 Processing-technologie en hoge-precisie 32 bits/192 kHz digitaal-analoogomzetter als we in Denons eersteklas CD/SACD-spelers aantreffenö, schrijft de fabrikant in een persbericht.

De vormgeving van de DA-300USB is minimalistisch, maar wanneer we Denon mogen geloven zijn de prestaties dat allerminst. Uit het persbericht van de fabrikant: ôDankzij de USB-B-ingang op de DA-300USB kunnen gebruikers hun muziekbestanden op de computer afspelen, en audio streamen via internetmuziek-, video- en filmservices. En dit alles met de hoogst mogelijke geluidskwaliteit. De computer herkent de DA-300USB als externe geluidskaart waardoor de kwalitatief minder sterke audio-elektronica van de pc zelf wordt omzeildö.

De DA-300USB kan alle digitale audioformaten aan die de mediaspeler van de computer kan verwerken, waaronder MP3/MP4, AAC, ALAC, WAV en FLAC HD (tot 24 bits/192 kHz) en DSD (het systeemeigen SACD-bestandsformaat) in 2,8 MHz en 5,6 MHz resolutie. Naast de USB-B-poort beschikt de DA-300USB over ÚÚn coaxiale en twee optische poorten, waarmee externe apparaten op de DAC kunnen worden aangesloten.

Denon brengt de DA-300USB in februari op de markt, de richtprijs is 399 euro.

Lees alles over de Consumer Electronics Show 2014 op onze Special Page.

MERK

EDITORS' CHOICE