NIEUWS

SnipRecords hi res-audio op FWD*HiFi-dagen


Redactie HiFi.nl | 31 januari 2014

SnipRecords is een jong platenlabel dat zich richt op een hoogwaardige luisterbeleving. Het label is opgericht door Marijn Kooy, die in hi-res digitale muziek de toekomst ziet. De albums van SnipRecords worden daarom uitgebracht als digitale download. Op de FWD*HiFi-dagen kun je er uitgebreid mee kennismaken.

De catalogus van SnipRecords bestaat uit jazz en bevat momenteel twee albums, een derde wordt zeer binnenkort uitgebracht. De albums worden opgenomen op een locatie waar de muzikanten goed samen kunnen spelen, en in tegenstelling tot veel andere producties spelen de muzikanten de nummers namelijk ook echt samen in. Deze aanpak is veeleisend voor de muzikanten, maar zorgt ervoor dat de energie van samenspel overgebracht wordt naar de luisteraar.

Marijn Kooy (SnipRecords) neemt je mee achter de schermen

Tijdens de FWD*HiFi dagen zal Marijn je een kijkje achter de schermen van een opnameproces geven. Welke keuzes maakt hij als producer en engineer om de klank te krijgen die hij wil? Waarom startte hij een platenlabel in een ‘moeilijke’ tijd? En waarom weigert hij CD's te persen? Hij vertelt het je graag – uiteraard aan de hand van luistervoorbeelden. 

Lees ook onze review van één van de SnipRecords-uitgaven

U komt toch ook?

EDITORS' CHOICE