NIEUWS

Workshop: Haal het beste beeld uit je televisie


Redactie HiFi.nl | 10 februari 2014

Vol verwachting pak je de nieuwe televisie uit, sluit je alle bronapparaten aan en plof je neer in de zetel. Het beeld floept aan, en je zapt naar je favoriet show. Na een paar minuten voel je je ongemakkelijk. Waarom ziet alles er zo overdreven fel uit? Heb je een verkeerde aankoop gedaan? Neen, vermoedelijk niet. In deze workshop, op beide dagen verzorgd op de FWD*HiFi-dagen in Radio Kootwijk, leer je op een halfuurtje welke instellingen het beste beeld garanderen.

Moderne televisies leveren over het algemeen uitstekende beelden, maar je moet ze wel juist instellen. En dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Blijf om te beginnen weg van de ‘Dynamisch’ of ‘Levendig’ instelling. Maar hoe moet het dan wel?

In deze workshop stellen we een televisie op en nemen we je mee op reis door de belangrijkste instellingen. Aan de hand van concrete beelden, zowel testbeelden als filmfragmenten, tonen we het effect van die instellingen. Helderheid, Contrast, Scherpte, Kleurtemperatuur,… je leert ze allemaal kennen. Eenmaal thuis kan je zelf aan de slag. Het zal je niet alleen een beter beeld, maar in sommige gevallen ook een lager verbruik opleveren.

Zien we je in Radio Kootwijk? Registreer je vóór 14 februari gratis

EDITORS' CHOICE