NIEUWSSennheiser

Sennheiser High End op FWD*HiFi-dagen


Redactie HiFi.nl | 13 februari 2014 | Sennheiser

In Las Vegas spotten we bij Sennheiser de HDVD 800 hoofdtelefoonversterker. De Duitse hoofdtelefoonfabrikant wilde voor het tweede jaar op rij nog maar eens duidelijk maken dat het zelf ook versterkers bouwt. En die kun je nu bij ons eens komen testen. Gewoon, op de Veluwe

De Sennheiser HDVD 800 is de eerste versterker voor dynamische hoofdtelefoons van het merk. Het apparaat werkt vanaf de bron tot aan het ‘gehoor’ volledig symmetrisch, wat moet zorgen voor een lagere vervorming en een nog helderder geluid. Dankzij de ingebouwde Burr-Brown-Dac kunnen signalen geconverteerd worden tot 24 bit/192 kHz. Op de achterkant vinden we AES/EBU-, coaxiale en optische ingangen, en een USB-poort.

De behuizing en de bronselectieknop op de voorzijde zijn gemaakt van aluminium. Op de bovenkant van de versterker is een glazen paneel geplaatst, zodat het mechanisme te zien is. Onder andere het koelelement, het audio-relais en verschillende weerstanden zijn duidelijk zichtbaar.

Op de FWD*HiFi-dagen demonstreert Sennheiser zowel deze HDVD 800 als de HDVA 600 hoofdtelefoonversterkers, met de HD 800 als headset van dienst. De HDVA 600 heeft een prijs van € 1399,-, de HDVD 800 is op de markt voor € 1799,-. Maar we vermoeden dat Sennheiser je bij ons wel een mooie aanbieding kan doen... Bij aanschaf van beide apparaten ontvang je namelijk de CH 800 S symmetrische High End audiokabel ter waarde € 299.95 euro geheel gratis.

Overigens zullen ook de diverse hoofdtelefoons uit het betere hifi-segment onder de aandacht worden gebracht, zoals de HD 650, HD 598, HD 558 en de MOMENTUM.

U komt toch ook?

EDITORS' CHOICE