ARTIKEL

Sonos-alternatief Rocki klaar voor levering


| 17 februari 2014

De eerste klanten van de populaire Rocki-streamers zullen binnenkort hun apparaat ontvangen. Daarmee ontzenuwt het bedrijf de vele kritiek op het uitblijven van leveringen. Normaal werden de eerste Rocki's al in december uitgestuurd.

Het idee achter Rocki is best intrigerend. Het is een klein apparaatje dat je via een app bedient en dat muziek vanaf verschillende bronnen afspeelt. Je kan ook meerdere Rocki's samen gebruiken om een multikamer-opstelling te creëren.

Als dat allemaal bekend in de oren klinkt, dan heb je gelijk. Het is heel gelijkaardig aan multiroom-systemen zoals die van Sonos, Raumfeld of Bluesound, maar met prijskaartjes die veel lager liggen.

In november was er best wat media-aandacht voor Rocki. HiFi.nl was zelf één van de eersten om over het toestel te schrijven. Op dat moment zocht Rocki nog via Kickstarter.com 50.000 dollar om de productie van de streamer te starten. Dat doel werd moeiteloos bereikt, en overtroffen. Uiteindelijk werd 222.000 dollar opgehaald via de crowdfunding-site.

De beloofde eerste levering in december bleef echter uit. Ook aan de kant van Rocki bleef het lang heel stil, met veel gemor bij de mensen die betaald hadden tot gevolg. Achteraf volgde een uitleg over hoe de productie van de Rocki-streamers stilviel omdat er onverwacht veel arbeiders vrijaf namen voor het Chinese nieuwjaar - een belangrijk familiefeest in China.

Een mail die afgelopen weekend werd verstuurd vanuit Rocki, belooft nu een levering op korte termijn. Ook wij staan op de lijst om de Rocki te testen. Zodra we hem binnen hebben, lees je hier ons verslag.

EDITORS' CHOICE