NIEUWS

Vinylliefhebbers teleurgesteld in IKEA


Redactie HiFi.nl | 19 februari 2014

Woonwarenhuis IKEA lijkt het – voor nu althans – te hebben verbruid bij liefhebbers van vinyl. Wat is namelijk het geval: de Zweedse keten haalt de volledige Expedit lijn uit het assortiment. En laat dat nu net de allerfijnste kast zijn om je LP’s in te stallen.

Volgens een speciaal in het leven geroepen Duitse Facebookgroep moet de Expedit plaatsmaken voor nieuwkomer Kallax. Maar, zo stellen de vinylfans, de Kallax is lang niet zo praktisch voor je zwarte goud als de Expedit. Zo bestaat van de Kallax bijvoorbeeld geen 5x5 variant, zeer geliefd bij LP-verzamelaars. Daarnaast zijn ook de randen van de kast minder dik dan die van de Expedit.

Aangezien IKEA in alle landen hetzelfde assortiment voert, mag aangenomen worden dat ook in Nederland de Expedit uit de schappen verdwijnt. Dus mocht je thuis één of meer kasten uit deze lijn hebben staan en is uitbreiding in de toekomst nodig, ga dan snel naar een IKEA in de buurt. Voor het te laat is.

IKEA Duitsland heeft overigens via Facebook al gereageerd op de teleurstelling bij de Expedit- en vinylfans. Volgens het woonwarenhuis "ziet de Kallax er precies hetzelfde uit als de Expedit".

Hieronder nog een leuk filmpje over hoe je de Expedit het beste kunt toepassen in combinatie met je platenverzameling.

EDITORS' CHOICE