ARTIKEL

Netflix krijgt Nederlandse concurrent


Redactie HiFi.nl | 06 maart 2014

Het heet WappZapp en gaat de strijd aan met Netflix. Een Nederlandse start-up die in april begint met het onbeperkt aanbieden van betaalde video-on-demand.

Volgens het bedrijf richt het zich vooral op "prijswinnende films, Nederlandse films en series, bijzondere documentaires en betrouwbare kinder-tv". Het heeft daartoe overeenkomsten gesloten met verschillende distributeurs. Zo komt bijvoorbeeld de Quality Film Collection van A-Film beschikbaar bij de dienst, die zegt te beginnen met meer dan 1500 titels.

De oprichters van WappZapp menen dat "de on-demand generatie eigenlijk geen traditionele tv meer kijkt, maar steeds meer gewend is om te kijken op basis van wat er populair is online, persoonlijk interesses en tips van vrienden. We willen een totaal oplossing bieden, met tv-gemist, het beste van het web Ún films, series en documentaires".

Een abonnement op WappZapp PLUS kost net als Netflix 7,99 euro per maand, maar de eerste duizend inschrijvers betalen levenslang slechts 4,99 euro per maand. Wie liever eerst de kat uit de boom kijkt, mag WappZapp PLUS, dat streamt in Full HD, de eerste twee weken gratis uitproberen.

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Review Elac EA101EQ-G `Elements` versterker
  Review
  lees meer »
 • Nieuws
  Video: Introductie Bowers & Wilkins PX hoofdtelefoon
  Nieuws
  lees meer »
 • Review
  Review Pro-Ject Pre box S2 Digital
  Review
  lees meer »