"/>
 

NIEUWSYamaha

Yamaha biedt complete AV-receiver voor 269 euro

Wanneer een fabrikant een nieuw product op de markt brengt, is het niet ongebruikelijk dat deze introductie vergezeld gaat van een persbericht vol ronkende teksten. Zo ook bij Yamaha, dat met de nieuwe AV-receiver RX-V377 naar eigen zeggen zorgt voor "de revolutie in de startersklasse".

Met de RX-V377 presenteert het Japanse merk namelijk "een AV-receiver voor de perfecte start voor Home Cinema met 5.1-surround-sound en 4K/Ultra-HD ondersteuning". Naast externe audio- en videobronnen kunnen ook smartphones en tablets worden aangesloten. Met de optionele Bluetooth Wireless Audio Receiver YBA-11 kan dit ook draadloos.

De budgetreceiver heeft een geïntegreerde versterkeropbouw en 192kHz/24-bit Burr Brown DAC's aan boord, terwijl de nieuwe Extra Bass-functie een krachtig meerkanaalsgeluid mogelijk maakt, zelfs uit ultracompacte luidsprekersets. De RX-V377 levert 100 Watt per kanaal en is voorzien van diverse technologiën die moeten zorgen voor "een adembenemende Home Cinema-belevenis". Zoals Cinema DSP dat "met een keuze uit zeventien verschillende programma's het geluid van tv, films en videogames perfectioneert".

De nieuwe AV-receiver van Yamaha is vanaf eind maart verkrijgbaar in zwart en titanium en kent een adviesprijs van 269 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE