NIEUWS

XPlay mikt met Hybrid mediaserver op consumentenmarkt


Redactie HiFi.nl | 11 maart 2014

Nadat het Nederlandse XPlay in december al de Media Servers lanceerde voor de high end installer markt, mikt het bedrijf met de XPlay Hybrid iets meer op de gewone consument.

De Hybrid van de Nederlandse fabrikant is een mediaserver die 1:1 back-ups maakt van film en muziek. Bij aanschaf kan gekozen worden voor de 'safe-mode' en 'storage-mode'. Bij de eerste optie biedt de Hybrid ruimte aan 100 Blu-ray’s, 600 DVD’s of 6000 cd’s en wordt van ieder bestand gelijk een back-up gemaakt. In 'storage-mode' is die back-up er niet en kun je twee keer zoveel data kwijt.

Met de Hybrid kun je opgeslagen data beschikbaar stellen voor het gehele netwerk. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld muziek af te spelen via een multiroomsysteem van Sonos, of om films te bekijken op smartphone of tablet.

Installeren is volgens XPlay een eitje. Sluit de Hybrid aan op het elektriciteitsnet en internet en XPlay Support stelt de mediaserver vervolgens helemaal in naar jouw persoonlijke wens.

Beheren van de inhoud van de Hybrid gaat daarna simpel via een speciale app, die ook nog voorzien is van enkele geinige extra’s. Zo kun je bijvoorbeeld in de winkel de hoes van een Blu-ray of DVD scannen om een trailer te bekijken, of de betreffende film op je 'wishlist' te zetten.

De XPlay Hybrid komt nog deze maand beschikbaar bij gespecialiseerde dealers en installateurs en heeft een adviesprijs van 3999 euro. Kijk voor meer informatie op de website van XPlay.

EDITORS' CHOICE