Wilson Benesch en Well Tempered Lab bij It Harkstee


Redactie HiFi.nl | 20 maart 2014 | Wilson Benesch

Hifistudio It Harkstee in het Friese Twijzelerheide houdt volgend weekend (28 en 29 maart) een luistershow met luidsprekers van Wilson Benesch, aangestuurd door draaitafels van Well Tempered Lab.

Ook de Well Tempered Lab Amadeus GTA wordt ingezet.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 maart staan de speakers uit de Wilson Benesch Square serie centraal. "Deze speakers zijn de meest betaalbare speakers van dit Britse gerenommeerde merk wat bekend staat om hun speakers van carbon", laat Durk de Heij van Hifistudio It Harkstee weten. "In de Square serie vind je veel technieken terug die ook in hun duurdere lijnen worden gebruikt."

In de grote luisterruimte van Hifistudio It Harkstee kun je luisteren naar de Square Three van Wilson Benesch.

De Heij demonstreert in zijn grote luisterruimte met de Square Three, terwijl in de kleine ruimte de Square Two speelt. De apparatuur waarmee ze worden gedemonstreerd is van Naim, terwijl de analoge bronnen bestaan uit draaitafels van Well Tempered Lab. De Nieuw-Zeelandse fabrikant staat bekend om het gebruik van de golfbal op siliconen gelei aan de arm van de draaitafels.

De Simplex van Well Tempered Lab.

Drie modellen van Well Tempered staan ter beschikking: de Simplex, de Amadeus GTA en de Versalex met elementen van Dynavector. "De Simplex is weliswaar de meest eenvoudige, maar vergis u niet. Een zeer muzikale speler die maar voor één ding is gebouwd: muziek weergeven", licht De Heij toe. "De Amadeus en de Versalex zijn de duurdere modellen, dit komt tot uiting door een nog meer verfijnder weergave van het aangeboden vinyl."

De Wilson Benesch Square Two wordt in de kleine luisterruimte ingezet als weergever.

Wilson Benesch met Well Tempered show
Hifistudio It Harkstee
Vrijdag 28 maart van 13.00 uur - 21.00 uur
Zaterdag 29 maart van 11.00 uur - 17.00 uur
Bjirkewei 11
9287 LA Twijzelerheide (Fr.)
www.itharkstee.nl

Versalex is de derde draaitafel van Well Tempered Lab waarmee wordt gedemonstreerd.

EDITORS' CHOICE