NIEUWSSonus faber

Sonus Faber viert dertigste verjaardag met rete-exclusieve Ex3ma

Om de dertigste verjaardag luister bij te zetten, heeft Sonus Faber de komst van de Ex3ma aangekondigd. Een zeer gelimiteerd model dat de Italiaanse fabrikant stoelde op de in de jaren ’90 populaire Extrema weergever.

Voor de Ex3ma leek niets onmogelijk, zo blijkt uit de ons nu bekende informatie. Voor de behuizing werkte Sonus Faber bijvoorbeeld samen met een carbonfabrikant die normaal gesproken de body’s voor Formule 1 auto’s en drones levert. Daarnaast werden materialen als hout, messing, aluminium en koper gebruikt. En niet zomaar hout, maar dezelfde houtsoort als waarmee Stradivarius zijn violen bouwde.

Sonus Faber is ook de eerste fabrikant die met een tweeter komt met een koepel van beryllium met een laagje diamant. Het grote voordeel van deze ongebruikelijke combinatie is dat trillingen in de koepel worden teruggebracht tot een minimum.

Dan het minder goede nieuws: Sonus Faber produceert maar dertig paar van de Ex3ma; één voor ieder jaar dat het bedrijf bestaat. Een officiële prijs is nog niet bekend, maar er wordt gefluisterd dat deze rond de dertigduizend euro zal liggen. Daarvoor heb je wel een unieke set weergevers, waarvan iedere crossover met de hand gemaakt is door Paolo Tezzon, de akoestisch ingenieur van Sonus Faber.

Meer informatie over de Ex3ma vind je op de website van Sonus Faber, dat ook onderstaande video publiceerde. Klik voor meer foto's links op het fotoalbum.

EDITORS' CHOICE