NIEUWSPhilips

Philips televisies met Android in voorjaar naar Europa


Redactie HiFi.nl | 01 april 2014 | Philips

Philips zal in het voorjaar als eerste tv-fabrikant televisies op de markt brengen met Android en Google Play Store. Android zal eerst op de 8100- en 8200-Full HD-reeksen en op Ultra HD 8800-toestellen verschijnen.

Dat Philips de overstap maakt van zijn eigen smart tv-platform naar Android, werd al bekend gemaakt op CES in januari. Daar werd een preview getoond van de nieuwe software, maar die was verre van finaal. De interface was wel zeer gelijkend met Android op een mobiel toestel.

De nieuwe 8000-reeksen worden de eerste die effectief Android zullen draaien. Het platform wordt zeer volledig, met toegang tot Google-diensten waaronder Chrome, YouTube, Google Movies, Google Music en natuurlijk de Google-zoekmachine.

Maar eigenlijk gaat Philips voor een hybride aanpak. Eigenaars van de nieuwe tv's zullen nog altijd 'oude' Philips-apps kunnen downloaden én Android-apps via de Google Play Store. Zo zal bijvoorbeeld de bekende Cloud TV en Cloud Explorer (met een link naar Dropbox) beschikbaar zijn.

De koppelingen met de Google-appwinkel ziet Philips vooral als een mogelijkheid om veel games naar het grote scherm te brengen. Om de bediening van spelletjes vlotter te laten verlopen, komt er ondersteuning voor aparte gamecontrollers. Er kan ook met de meegeleverde pointer worden gewerkt.

De 8000-reeks omvat de voorlopige topmodellen van Philips. De 8100- en 8200-modellen bieden een Full HD-panel met 800 Hz Perfect Motion en de 8800 een Ultra HD-paneel met 1.000 Hz Perfect Motion Rate. Ze gebruiken ook Micro Dimming Pro, voor een beter contrast. Alle topmodellen bieden vierzijdig Ambilight.

De 8800 heeft ten slotte ook een sensor die detecteert hoe ver de kijker van het scherm zit. Aan de hand van de gemeten kijkafstand wordt de scherpte van het beeld aangepast.

MERK

EDITORS' CHOICE