NIEUWSPathos

Pathos Endorphin bij Analogue Audio


Redactie HiFi.nl | 02 april 2014 | Pathos

Het Italiaanse merk Pathos heeft diverse mogelijkheden voor de streamliefhebber, zoals de Converto DAC en verschillende versterkers met een USB/SPDIF-DAC aan boord. Maar voor de liefhebber van de cd-speler is er nieuws: het vlaggenschip, de Endorphin cd-speler heeft wat aanpassingen gekregen.

Het is waar: de cd-speler is minder populair geworden, maar nog lang niet ter ziele. Er is nog steeds een grote groep muziekliefhebbers die het ‘muzikaler’ vindt om een cd op te zetten. Het vlaggeschip van Pathos voor weergave van digitale muziek is nog steeds de zeer fraai gevormde Endorphin cd-speler. Zoals hij eruit ziet, zo klinkt hij ook: stabiel, groots en vloeiend.

Pathos heeft de Endorphin volgens Analogue Audio nog een beetje beter en mooier gemaakt. De bovenplaat heeft nu een antraciet kleur gekregen met een lichte glinstering en de uitgangstrap is verbeterd, waardoor het geluid nog iets strakker en dynamischer is geworden. Dit is bijvoorbeeld heel mooi te horen bij het afspelen van piano muziek.

De Endorphin gebruikt voor het aflezen het duurzame Philips CD-PRO-2 loopwerk en de analoog geworden muzieksignalen worden tot lijnniveau versterkt door middel van 6H30-pi buizen.

Als je met de Endorphin een luistertest wil ondergaan, kan dat. Maak dan een afspraak met dealer Audio 21 of met importeur Analogue Audio. Audio 21 gebruikt de Endorphin als referentiespeler.

EDITORS' CHOICE