BeoPlay A9 Black Edition verkrijgbaar


Redactie HiFi.nl | 03 april 2014 | Bang & Olufsen

De zwarte, tijdelijke editie van de Bang & Olufsen BeoPlay A9 was afgelopen winter binnen no time uitverkocht. Omdat de aanvragen maar bleven binnenstromen bij B&O, heeft het bedrijf nu besloten de Black Edition toe te voegen aan de vaste PLAY productlijn.

De BeoPlay A9 Black Edition bevat een aantal subtiele veranderingen in vergelijking tot voorgaande edities. Hij heeft een matzwarte achterkant in plaats van de standaard witte achterkant, en een zwarte aluminium speaker ring vervangt de oude zilveren metalen variant. De Black Edition is daarnaast uitgerust met donkerbruine poten van walnoothout.

Technisch blijft de schotelspeaker hetzelfde. De A9 bevat vijf luidsprekers: twee midranges, twee tweeters, en een 8 inch subwoofer. In de compacte ruimte heeft B&O maar liefst 480 watt aan versterking gestopt om deze luidsprekers aan te sturen.

Naast Airplay ondersteunt de BeoPlay A9 ook DLNA. Deze variant is daarnaast uitgerust met Spotify Connect zodat je digitaal toegang heb tot 20 miljoen nummers. De muziek streamt rechtstreeks naar de A9, zodat de batterij van de smartphone of tablet niet extra belast wordt.

De prijs van de BeoPlay A9 Black Edition is ook onveranderd gebleven. Hij kost 1999 euro. Meer info over de A9 Black vind je hier. 

EDITORS' CHOICE