NIEUWSYamaha

Yamaha lanceert vlaggenschepen in AV-receiverlijn


Redactie HiFi.nl | 10 april 2014 | Yamaha

Yamaha heeft een reeks nieuwe AV-receivers gepresenteerd, waaronder de twee vlaggenschippen RX-V677 en de RX-V777. Naast 7.2 surround-sound bieden beide modellen met 4K-Upscaling beeldkwaliteit in Ultra-HD.

Uitgebreide netwerkmogelijkheden maken de receivers tot het centrum van het digitale thuis: een ge´ntegreerde WiFi-module zorgt voor een eenvoudige draadloze verbinding met het thuisnetwerk en bovendien kan mobiele apparatuur via Wireless Direct Function direct worden verbonden. Apple AirPlay, Yamaha MusicPlay, HTC Connect en MHL maken het streamen van muziek vanaf mobiele apparaten zoals smartphone en tablet mogelijk. Via de streamingdiensten Spotify en vTuner Internetradio geniet je van onbeperkte muziek. De receivers kunnen via een app worden bediend.

De RX-V677 en RX-V777 kunnen hoge resolutie formaten zoals Apple Lossless, FLAC of WAV tot 192kHz / 24bit afspelen. De AV-receivers bieden met HTC Connect en MHL extra aansluitingsmogelijkheden voor compatibele smartphones en tablets.

Een USB-aansluiting aan de voorkant zorgt voor weergave van de meest uiteenlopende media en de RX-V777 beschikt daarnaast over een Phono-ingang. De AV-receivers beschikken over een Multi-Zone-functie zodat de Home Entertainment-belevenis niet beperkt blijft tot ÚÚn ruimte. De Party-Modus van de RX-V777 voorziet bovendien het hele huis van gelijkmatige en synchrone muziek.

Terwijl de RX-V677 150 Watt per kanaal levert, biedt de RX-V777 160 Watt per kanaal. De ge´ntegreerde versterkeropbouw, geoptimaliseerde signaalwegen en handmatig geselecteerde onderdelen, zoals de hoogwaardige Burr Brown DAC's met 192kHz/24bit voor alle kanalen, zorgen voor de surround-sound. Yamaha heeft eveneens een Low Jitter PLL-schakeling voor een geoptimaliseerd klankbeeld en een Bi-Amping-optie voor de frontluidsprekers ge´ntegreerd.

De AV-receivers uit de Yamaha RX-V77-serie zijn vanaf juli 2014 verkrijgbaar in de vakhandel. De adviesverkoopprijs bedraagt 599,00 euro voor de RX-V677, de RX-V777 kost 699,00 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE