NIEUWS

Beatles verzamelaars beurs Leiden


Redactie HiFi.nl | 13 april 2014

The Beatles zijn al meer dan 40 jaar ‘uit elkaar’ maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen mensen over de hele wereld bezig. Ook de verkoop van hun platen en cd’s is nog gigantisch. Fans en liefhebbers kunnen daarom op zaterdag 19 april terecht voor de 31e ‘Beat-Meet’.

De muziek van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison & Ringo Starr mag ondertussen klassiek genoemd worden. Ex-Beatles Paul McCartney en Ringo Starr treden na al die tijd nog steeds op voor uitverkochte zalen, en ontvingen in januari dit jaar nog een Grammy Lifetime Achievement Award.

Voor fans van de fab four, liefhebbers van muziek en verzamelaars, vindt er op 19 april in het Best Western City Hotel in Leiden de Beat-Meet plaats. Hier kan iedereen lekker snuffelen tussen de duizenden LP's, singles, CD's, DVD's, boeken, bladen, video's en memorabilia die te kijk, te koop of te ruil zijn. Bezoekers kunnen hun Beatles platen of memorabilia meenemen om te ruilen/verkopen of vrijblijvend te laten taxeren. 

Er worden standhouders uit Engeland, Duitsland, Denemarken, België en natuurlijk Nederland verwacht, dus het aanbod zal volgens de organisatie zeer groot zijn. Voor dit evenement komen bezoekers vanuit de hele wereld (zelfs vanuit Australië en de USA) naar Nederland.

Speciale gast is dit jaar Freda Kelly. Zij werkte van 1963 tot 1972 voor de Beatles en maakte hen dagelijks van dichtbij mee. Ze zal geďnterviewd worden door Ron Bulters, redacteur bij de stichting Beatlesfanclub Nederland, en door Dave Ravenscroft, Beatles expert uit Engeland.

 
Freda Kelly toen ze voor de Beatles werkte

Tevens zijn er stands van de Beatles en Paul McCartney fanclubs. Verder signeren diverse schrijvers hun boeken: Ed Dieckmann signeert zijn boeken over George Harrison & The Beatles en Azing Moltmaker presenteert zijn 54ste boek over The Beatles. Het nieuwe boek ‘The Beatles in Holland’ van schrijvers Jan-Cees ter Brugge, Henk van Gelder, Lucas Ligtenberg en Piet Schreuders zal exclusief op deze beurs te koop zijn. De schrijvers zullen ook aanwezig zijn om te signeren.

Bezoekers kunnen terecht van 11.00 tot 16.00 uur en de entree bedraagt 4 Euro. Live muziek zal worden verzorgd door singer-songwriter Yorick van Norden.

Beat-meet 2014
Four Reasons/Best Western City Hotel
Lange Mare 43
2312 GP Leiden

EDITORS' CHOICE