NIEUWSYamaha

Yamaha integreert Spotify Connect


Redactie HiFi.nl | 24 april 2014 | Yamaha

Met een gratis firmware-update zorgt Yamaha ervoor dat de populaire muziekstreamingdienst Spotify Connect beschikbaar is op de netwerk-AV-receiver-modellen uit 2013 en 2014, op PianoCraft en op de stereo-receivers.

Met Spotify Connect heb je toegang tot miljoenen muziektitels die afgespeeld kunnen worden via smartphone, tablet, pc of notebook. Met de Spotify Connect-App en een premium abonnement is ook draadloze streaming direct naar compatibele apparatuur zoals Yamaha componenten mogelijk.

Voor Spotify op de Yamaha AV-receivers is naast een premium abonnement en de gratis Spotify-App ook de actuele AV-receiver-firmware nodig. De update kan via internet of USB op de betreffende apparatuur worden geïnstalleerd. Voor de installatie via USB kan de update hier worden gedownload, nadat taal en model zijn geselecteerd. Deze update wordt op een USB-stick gekopieerd, die vervolgens op de AV-receiver of de HiFi-componenten wordt aangesloten. Via de functie „UPDATE - USB“ in de ADVANCED SETUP wordt de update uitgevoerd. Als de AV-receiver met het internet is verbonden, kan de installatie ook direct via het netwerk worden uitgevoerd. Op de downloadpagina is voor ieder model tevens een handleiding voor de installatie te vinden.  

De update is geschikt voor de AVENTAGE AV-receiver modellen CX-A5000, RX-A3030, RX-A2030, RX-A1030, RX-A830 en RX-A730. Bovendien kunnen de RX-V receivers RX-V775, RX-V675, RX-V575, RX-V475, RX-V500D, RX-S600, RX-S600D en de systeemmodellen HTR-5066 en HTR-4066 worden geüpdatet. De onlangs gepresenteerde RX-Vx77-generatie is al compatibel met Spotify Connect en hoeft niet te worden geüpdatet.

Ook voor de netwerkcompatibele stereo-receiver R-N500 is een update beschikbaar. Dit geldt ook voor de PianoCraft-installatie MCR-N560 en voor de versie voor digitale radio MCR-N560D. Deze update verschijnt binnenkort en is dan eveneens onder de bovengenoemde link beschikbaar.

MERK

EDITORS' CHOICE