NIEUWS

Video: tips voor beter beeld uit je tv


Redactie HiFi.nl | 03 april 2016 | Fotografie Beeldhouwers
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 03 december 2015

Tijdens de FWD*HiFi-dagen gaf beeldspecialist Eric Beeckmans van FWD Magazine een interessante workshop waarin hij antwoord geeft op de vraag: Hoe krijg je het beste beeld uit je televisie? Voor iedereen die het gemist heeft, hebben we de gehele workshop nu online gezet.

Vol verwachting pak je de nieuwe televisie uit, sluit je alle bronapparaten aan en plof je neer in de zetel. Het beeld floept aan, en je zapt naar je favoriet show. Na een paar minuten voel je je ongemakkelijk. Waarom ziet alles er zo overdreven fel uit? Heb je een verkeerde aankoop gedaan? Neen, vermoedelijk niet. In deze workshop leer je op een halfuurtje welke instellingen het beste beeld garanderen.

Moderne televisies leveren over het algemeen uitstekende beelden, maar je moet ze wel juist instellen. En dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Blijf om te beginnen weg van de ‘Dynamisch’ of ‘Levendig’ instelling. Maar hoe moet het dan wel? In deze workshop stellen we een televisie op en nemen we je mee op reis door de belangrijkste instellingen. Aan de hand van concrete beelden, zowel testbeelden als filmfragmenten, tonen we het effect van die instellingen. Helderheid, Contrast, Scherpte, Kleurtemperatuur,… je leert ze allemaal kennen. Eenmaal thuis kan je zelf aan de slag. Het zal je niet alleen een beter beeld, maar in sommige gevallen ook een lager verbruik opleveren.

EDITORS' CHOICE