ARTIKEL

DAB-zenders geven beelden mee


Jamie Biesemans | 05 mei 2014

De Publieke Omroep is gestart met het meeleveren van beelden en informatie bij de DAB+-zenders. Zo kan je bij het beluisteren van muziek bijvoorbeeld het weerbericht zien.

De nieuwe functie, die officieel DAB+ Slideshow heet, stuurt data mee met de digitale radio. Het gaat om vrij bescheiden hoeveelheden gegevens, maar die zijn voldoende om bijvoorbeeld verkeersinformatie, het weerbericht of informatie over de muziek op het scherm van compatibele DAB+-radio's te tonen.

Compatibel wil in dit geval zeggen dat je DAB+-radio zeker over een kleurenscherm moet beschikken. Zo zijn er niet bijzonder veel - bijvoorbeeld wÚl bij Pure en Revo - maar wellicht komt daar wel verandering nu DAB+ in Nederland en elders in Europa wordt uitgerold. In Nederland wordt er gestreefd naar tachtig procent dekking binnenshuis tegen begin 2015 en volledige landelijke dekking tegen 2017.

De Slideshow-gegevens worden meegestuurd metáRadio 1, Radio 2, 3FM, Radio 4, Radio 5, Radio 6, Top 2000 en Nieuws 24, zegt de website Totaal TV.

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Review Elac EA101EQ-G `Elements` versterker
  Review
  lees meer »
 • Achtergrond
  Hifi op budget - tot 50.000 euro
  Achtergrond
  lees meer »
 • Review
  Review: Pro-Ject Pre Box S2 - compacte klasse
  Review
  lees meer »