B&O lanceert bewegende 4K-tv met soundbar

Bang & Olufsen-televisies zijn hoger geprijsd, maar bieden ook altijd net iets meer. Bij de nieuwe Avant 4K krijg je een ingebouwde 3.1-soundbar cadeau. En dat is niet alles.

De uitnodiging voor het B&O-event droeg de titel 'The One That Moves'. Een verwijzing naar de verschillende gemotoriseerde stands die beschikbaar zijn voor de nieuwe BeoVision Avant 4K. Met zo'n stand kan je de televisie roteren en van positie laten veranderen vanaf de meegeleverde remote. 

Aanvankelijk lanceert B&O een 55-inch versie van de BeoVision Avant 4K. Het is de eerste televisie van de Denen met een Ultra HD lcd-paneel. Net zoals bij de vorig jaar voorgestelde BeoVision 11 gaat de nieuwe B&O een stapje verder qua geluid. Het toestel bevat immers een ingebouwde soundbar die uitklapt als je de televisie inschakelt.

De speaker bevat acht actieve drivers. Door het gebruik van drie tweeters en drie midrange-drivers, aangevuld met twee basswoofers, zou de soundbar een 3.1 ervaring leveren. Zoals gebruikelijk is de klank vastgelegd door B&O 'Tonmeister' Geoff Martin.

De elektronica in het toestel tilt de ingebouwde audio desgewenst naar de hoogte van een AV-receiver. Het is immers mogelijk om tot achttien speakers aan te sluiten, waarvan tien draadloos via de nieuwe WiSA-standaard. Zo kan de nieuwe BeoVision meteen ook voor een groot surroundgevoel zorgen.

Zoals we van Bang & Olufsen gewoon zijn, nestelt de Avant zich in de hogere prijsklasse. De Europese prijs is nog niet bekend, omgerekend van de Britse en VS-prijsstellingen spreken we wellicht over een prijskaartje van circa 7.000 euro. 

EDITORS' CHOICE