NIEUWS

Netflix eind dit jaar naar BelgiŽ


Redactie HiFi.nl | 21 mei 2014

Er werd al over gespeculeerd maar nu is het officieel bevestigd: Netflix komt aan het einde van dit jaar naar BelgiŽ. Dat vooral goed nieuws voor mensen met een 4K-televisie, want zij kunnen genieten van de eerste echte bron van Ultra High Definition-beeld.

Veel details zijn er nog niet bekend over de Netflix-lancering in BelgiŽ, maar het is wel bevestigd via een persbericht en een officiŽle bericht op de Twitter-account.†

Netflix, nu al heel wat jaren actief in de V.S. en sinds kort in sommige Europese landen waaronder Nederland, geldt als een van de grootste revoluties in tv-land. Je betaalt een maandelijks bedrag om toegang te krijgen tot een uitgebreid buffet aan films en tv-series. Netflix is bovendien niet enkel aanbieder van video, maar produceert ook steeds meer originele producties. De VS-remake van 'House of Cards' met Kevin Spacey is heel bekend, maar er is ook 'Lillyhammer', en spinoffs van Quentin Tarantino's 'From Dusk till Dawn' en 'Fargo' van de gebroeders Coen, om er maar een paar te noemen.

Netflix zet heel sterk in op een multiplatformstrategie. Je bent dus niet gebonden aan een specifiek apparaat om de dienst te gebruiken. Netflix is als app beschikbaar op de meeste smartphones en tablets, en als app op veel smart tv's, consoles en de Apple TV.

4K
Netflix is als aanbieder ook de voortrekker voor Ultra HD. Steeds meer video wordt via de dienst beschikbaar gesteld in 4K-resolutie. Op dit moment is Netflix ongeveer de enige bron voor Ultra HD-films. Ultra HD-video via Netflix kan je enkel bekijken via een speciale versie van de Netflix-app op Ultra HD-televisies. Gelukkig zijn de meeste fabrikanten zo ver dat ze die app op hun nieuwste modellen voorzien. De eerste indrukken van Netflix-streaming in die resolutie lees je hier via FWD Magazine.†

EDITORS' CHOICE