WD introduceert WD TV Personal Edition

WD (onderdeel van Western Digital) introduceert de nieuwe WD TV – Personal Edition. De WD TV is een mediaspeler met Wifi-verbinding die Miracast ondersteunt en vele sociale functies in het bezit heeft.

WD TV ondersteunt Miracast zodat het scherm van elk mobiel apparaat dat uitgerust is met Miracast-technologie op TV geprojecteerd kan worden in 1080p Full HD. Met WD TV is het mogelijk om eenvoudig films, internetvideo’s en  TV-shows te streamen en tegelijk verbonden te blijven met sociale netwerken en diensten als YouTube, Spotify, Pandora en Facebook.

WD TV ondersteunt bestandsformaten zoals MKV, MP4, AVI, WMV en MOV en dat betekent dat gebruikers vrijwel al hun foto’s, video’s en muziek op hun home entertainment systemen en TV’s kunnen afspelen. De bestanden kunnen gestreamd worden vanaf elk apparaat dat via USB verbonden is, bijvoorbeeld de My Passport Ultra en de My Book-producten van WD of digitale camcorders en camera’s en ook opslagmedia die verbonden zijn met het netwerk, zoals de WD My Cloud-producten en tenslotte vanaf elke PC- en Mac-computer die op het thuisnetwerk is aangesloten.

De nieuwe WD TV mediaspeler heeft een nieuw ontwikkelde, volgens WD ‘zeer gebruiksvriendelijke’ interface waarmee gebruikers hun eigen homepagina naar wens kunnen inrichten met alle favoriete apps. Er is een gratis WD TV Remote app beschikbaar voor iPhone en Android. WD TV is vanaf nu verkrijgbaar via de website van WD. De adviesprijs voor WD TV is 89,99 euro.

EDITORS' CHOICE