NIEUWSSony

Sony introduceert SRS-X2 en X3


| 28 mei 2014 | Sony

Sony introduceert de SRS-X2 en SRS-X3 draagbare, draadloze luidsprekers. Deze compacte speakers zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Via Bluetooth is muziek te streamen vanaf mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Met NFC is eenvoudig draadloze verbinding te maken door met de smartphone of tablet de bovenkant van de speaker aan te raken.

SRS-X3
Met de SRS-X3 wordt elke telefoon of tablet een draagbaar geluidssysteem. De SRS-X3 is gemaakt van stevig materiaal en produceert volgens Sony ‘een indrukwekkend basgeluid’. Net als de eerder geďntroduceerde speakers uit de SRS-serie, beschikt de X3 ook over de 'Definitive Outline'-vormgeving die past binnen elk interieur.

Het basgeluid wordt gegenereerd door twee passieve radiatoren aan de voor- en achterkant, die samen met de 20W-luidsprekers met volledig bereik die luchtdruk genereren. De X3 is in bezit van ClearAudio+, de technologie van Sony die ‘hoge kwaliteit’ garandeert. De SRS-X3 beschikt over veel functies in de kleine behuizing en in de ‘Sound mode’ zorgt het vermogen voor een breder klankbereik, aldus Sony.

De speaker heeft een ingebouwde oplaadbare batterij met een afspeeltijd van zeven uur. De batterij is op te laden via een micro-USB-kabel. Door aansluiting op de netvoeding via een micro-USB-adapterkabel is de speaker nog sneller op te laden. De bijbehorende opvouwbare draagtas zorgt voor optimaal draaggemak. Het streamen van muziek wordt ondersteund via Bluetooth en NFC. Via deze verbinding beschikt de SRS-X3 tevens over een ingebouwde speakertelefoon zodat je handsfree kunt bellen en daarna probleemloos terug kunt keren naar de afspeellijst. De SRS-X3 heeft een winkeladviesprijs van 149,- euro en is vanaf juni beschikbaar in wit, zwart en rood.

SRS-X2
De SRS-X2 is vooral handig voor onderweg. Hij is zelfs klein genoeg om in je hand te houden. De geluidskwaliteit wordt volgens Sony niet aangetast door het formaat en wordt zelfs nog versterkt door het gebruik van de ClearAudio+-technologie en de ‘Sound mode’. De duurzame en lichte behuizing maakt deze draadloze speaker het ideale apparaat voor het onderweg afspelen van muziek.

Draadloos muziek streamen met de SRS-X2 wordt vergemakkelijkt door de ingebouwde Bluetooth-connectiviteit. De speaker is voorzien van een ingebouwde batterij. De afspeeltijd is maximaal vijf uur. De SRS-X2 heeft een winkeladviesprijs van 99,- euro en is vanaf juli beschikbaar in wit, zwart en rood.

EDITORS' CHOICE