NIEUWSDenon

Denon introduceert streamingsysteem HEOS


Redactie HiFi.nl | 02 juni 2014 | Denon

Denon gaat met haar nieuwe draadloze audiosysteem HEOS de concurrentie aan met marktleider Sonos. Denon belooft met HEOS een supermodern multiroom systeem met een hoogwaardige geluidskwaliteit.

Met behulp van een smart device app (iOS en Android) bestuur je HEOS via je WiFi-netwerk. Via de compacte, draadloze speakers vult HEOS elke gewenste ruimte met je favoriete muziek van 's werelds toonaangevende online muziekdiensten, waaronder bekende cloud-bronnen, ‘legacy’-bronnen en elk willekeurig Smart Device. 

De introductie van Denons HEOS staat gepland voor augustus 2014 en bestaat uit drie draadloze multi-zone muziekspelers. Er is een range extender beschikbaar om het bestaande draadloze netwerk van de gebruiker uit te breiden.

Aan het ontwerp van HEOS ging meer dan acht jaar van ontwikkeling vooraf. Gecombineerd met de meer dan honderd jaar ervaring die Denon heeft op het gebied van audio-innovatie, belooft Denon een ‘ongeëvenaarde geluidskwaliteit’. Zo maakt het systeem gebruik van Audiophile-level synchronisatie. Het systeem is ontworpen met een nieuwe technologie waardoor de muziek volgens Denon perfect synchroon loopt.

Ook is HEOS uitgerust met Audio DSP optimalisatie. Denon heeft de krachten gebundeld met Waves Audio, een ontwikkelaar van professionele audio-plugins als Digital Signal Processing (DSP). HEOS maakt gebruik van het geďntegreerde MaxxAudio van Waves, een suite voor geluidsoptimalisatie die zorgt voor ‘hoogwaardige geluidskwaliteit voor een optimale luisterervaring’, aldus Denon.

Prijzen van de Denon HEOS spelers liggen tussen de 299 en 599 euro. 

MERK

EDITORS' CHOICE