NIEUWS

Tv-serie rondom Foo Fighters


Redactie HiFi.nl | 08 juni 2014

Om inspiratie op te doen voor hun nieuwe album maakten the Foo Fighters een bijzondere roadtrip door de Verenigde Staten, waarbij acht steden werden bezocht. Van deze reis is een televisieserie gemaakt. Ook verschijnt er een nieuw album van de band.

In Seattle, Chicago, Austin, Nashville, Los Angeles, New Orleans, New York en Washington spraken the Foo Fighters met lokale legendes die veel aan de muzikale en culturele historie van de stad bijdroegen, en gebruikten deze conversaties als inspiratiebron voor een nieuw lied. In elke stad werd een song geschreven én opgenomen, met hulp van gastartiesten als Joe Walsh (L.A.), Gary Clark Jr. (Austin), Rick Nielsen (Chicago) en Zac Brown (Nashville). De meest bijzondere samenwerking is die met de legendarische Preservation Hall Jazz Band, waarmee op 17 mei een spontaan openbaar verrassingsconcert werd gegeven.


Foto: Andrew Stewart

De filmserie die Dave Grohl van deze reis maakte, schetst de geschiedenis van de Amerikaanse muziek, toegespitst op de bezochte steden. Hoe werd Chicago het centrum van de blues? Waarom Nashville dat van de country? Hoe ontstond de ‘second line rhythm’ in New Orleans? De teaser van Sonic Highways kun je hieronder alvast bekijken. 

De serie Sonic Highways wordt dit najaar in de V.S. uitgezonden door HBO, over uitzending in Nederland is naar verwachting binnenkort meer bekend. Het nieuwe album, waarvan de titel nog niet bekend is, verschijnt waarschijnlijk in november.  

EDITORS' CHOICE