Bijzondere Leema set bij 010 HiFi

Onlangs maakten we je attent op de opening van 010 HiFi. Op dit moment voert 010 HiFi een aantal openingsacties met mooie producten voor zeer interessante prijzen. Een compleet overzicht van de lopende acties vind je in onze 2de hands rubriek. Er is een product dat we graag extra in de schijnwerpers voor je zetten: de Leema High-End set die op dit moment is te bewonderen bij 010 HiFi.

Deze prachtige set bestaat uit twee Altair monoblokken en een Pyxis voorversterker. De Altair IV monoversterker valt op door het kubusvormige design en het hoge gewicht. Het gaat hier om een A/B-architectuur die volledig gebalanceerd is opgebouwd. Dat betekent dat er technisch gezien twee ‘versterkerhelften’ zijn. Een voor het positieve deel van het signaal en een voor het negatieve deel. In principe is het dus een zogenaamde 'bridged' versterker. Via XLR-aansluitingen communiceren deze versterkerdelen met overeenkomstige delen in de voorversterker en cd-speler. In principe biedt de symmetrische aansluiting hier dus een voordeel ten opzichte van de ook aanwezige asymmetrische mogelijkheden.

Leema Acoustics bestaat sinds 1998 en de naam komt van Mallory Nicholls en Lee Taylor, beide oud BBC-technici. De heren zijn bekend van het merk Magtrax en bouwden monitor elektronica voor professionele 5.1 systemen. Leema Acoustics werd opgericht om de prestaties van luidsprekers aanzienlijk te verbeteren. In die tijd werd gebruik gemaakt van mathematische modellen en software voor deze ontwikkeling, maar die waren nog niet voldoende uitontwikkeld. Leema besloot dus om zelf die software te gaan ontwikkelen. Dat resulteerde in de Xen mini-monitor die bedoeld was voor de pro-markt. Vanzelfsprekend vingen de eerste Leema-producten ook de belangstelling van audiofielen en dat resulteerde in de komst van producten voor de consumentenmarkt.

Nieuwsgierig geworden? Breng eens vrijblijvend een bezoek aan 010 HiFi. Zij laten je graag zien en horen wat deze combinatie zo bijzonder maakt. Deze demoset wordt aangeboden voor 17.500 euro. Dat is geen klein bedrag. Toch is de prijs zeer scherp: normaliter moet de set 25.000 euro opleveren. Uiteraard wordt deze set up geleverd met volledige garantie en kun je rekenen op uitgebreide support van 010 HiFi bij de installatie en het gebruik.

Eerst even iets meer lezen over deze bijzondere combinatie? Dan kan hier. De advertentie in onze tweedehands rubriek is hier te vinden. Tot ziens bij 010 HiFi!

010 HiFi
Pleinweg 136-138
3083 ES Rotterdam
T: 010 8484359

EDITORS' CHOICE