NIEUWSKharma

Kharma VIP-event bij PUUR

PUUR en HiFi.nl gaven afgelopen week leden van onze community de kans om als eerste in Nederland de exclusieve Kharma Butterfly-speakers te beluisteren. Tijdens deze VIP-avond waar enkel HiFi.nl-leden welkom waren, was er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Onder de indruk was in ieder geval iedereen!

De VIP-night vond plaats bij PUUR in Oostzaan. Hun showroom bevindt zich in Skoon, de woon-experience rond het nieuwe hoofdkantoor van Piet Boon. Een mooie locatie voor dit mooie product dus. Want alledaags ogen de Butterfly-speaker allerminst – maar had je verwacht van de designspecialisten van Kharma uit Breda?

Bij binnenkomst wordt meteen duidelijk dat de hele avond in het teken staat van optimaal genieten van de Kharma Butterfly, de eerste compacte speakers van dit Nederlandse merk. PUUR heeft de volledige winkel in het teken gezet van de speakers. Er zijn verschillende demo’s in verschillende kamers, zowel in 2.1 als in 5.1. Want de Butterfly-speakers zijn zowel bedoeld voor muziekliefhebbers die houden van de ‘pure’ stereo-ervaring als fervente aanhangers van surround. De aanwezigen konden ook de verschillende kleuredities van de Butterfly aanschouwen. In tegenstelling tot de zwarte of donkerbruine tinten waar de doorsnee speakers in gehuld zijn, koos Kharma deze keer voor grijs, zwart of felrood. Vooral die laatste trok behoorlijk wat aandacht, en moet je ook gezien hebben. “Een prachtig design”, vingen we zo bij de leden op.

 

De speakers waren in maar liefst drie verschillende ruimtes te beluisteren, waarbij ook eigen muziek gespeeld kon worden. Elke VIP kreeg uitgebreid de tijd om zijn of haar favoriete nummers te beluisteren en vragen te stellen aan de projectmanager van de Butterfly, die de hele avond aanwezig was. Een zeldzame kans was dit voor de audiofanaat, want je ontmoet niet vaak de mensen achter een product. En dat werd duidelijk door de aanwezigen geapprecieerd!

De Butterfly stond uiteraard ook opgesteld in de home cinema-ruimte van PUUR, want ook daarvoor zijn deze speakers geschikt. Kharma heeft iets heel slim gedaan: de subwoofer is een actief model die ook twee satellietspeakers kan aansturen. De Butterfly-speakers vereisen dus geen aparte AV-receiver met bijhorende kabelgedoe, maar hebben enkel een bron nodig om muziek te produceren.

Wat opvalt is dat alle bezoekers onder de indruk zijn van de kwaliteit van de speakers, zeker in relatie tot het formaat. “Verbazend wat er uit zo’n compacte speaker kan komen”, vertrouwde een lid ons toe. Ook het design spreekt duidelijk aan, dat blijkt wel uit de vele bewonderende blikken. De hapjes en drankjes stonden de hele avond klaar, waardoor het vooral ook een erg gezellige VIP-night was.  

MERK

EDITORS' CHOICE