NIEUWSLG

LG G Watch draait op Android Wear


Redactie HiFi.nl | 27 juni 2014 | LG

De LG G Watch is één van de eerste apparaten waar Android Wear op draait, Google’s nieuwe besturingssysteem dat het Android-platform uitbreidt naar wearables. Het minimalistische design van de LG G Watch heeft geen knoppen en is ontworpen om te dragen om de pols.

Het apparaatje wordt volgens LG vooral heel simpel in gebruik. “De features moeten zonder na te denken te gebruiken zijn. Dat is waar het bij de LG G Watch om draait”, aldus het merk. “Horloges die draaien op Android Wear zijn er op gericht om op het juiste moment de juiste informatie en suggesties te geven.” 

De kern van de LG G Watch is de krachtige Qualcomm Snapdragon 400 processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Gecombineerd met een energiezuinige Always-On 1.65-inch IPS display met levensechte kleuren, verbetert de LG G Watch naar eigen zeggen de functionaliteiten van Android smartphones door snelle toegang naar nuttige informatie te bieden. Daarnaast is het mogelijk om met het Always-On scherm altijd in één oogopslag de tijd te bekijken. Gekoppeld via Bluetooth is het niet meer nodig je smartphone uit je broekzak of tas te halen om berichten te lezen, te kijken wie er belt en muziek af te spelen.

Speciaal voor de G Watch en Android Wear is er een nieuwe user experience (UX) ontworpen op basis van kaarten. De stemherkenning maakt het mogelijk om vragen te stellen en opdrachten te geven. Verstuur tekstberichten en zoek nuttige informatie door “Ok Google” te zeggen. Door de stemherkenning zijn knoppen of toetsen op de LG G Watch overbodig. LG en Google hebben vanaf het begin nauw samengewerkt om een echt geïntegreerde gebruikservaring te ontwerpen.

De LG G Watch heeft een Ingress Protection rating van IP67 en is daardoor beschermd tegen stof en water. Met de LG G Watch is het mogelijk om dertig minuten tot 1 meter onder water te gaan. De LG G Watch is beschikbaar in twee kleuren – Black Titan en White Gold - en is gemaakt van PVD (Physical Vapor Deposition) gecoat roestvrij staal met een robuust siliconen polsbandje in bijpassende kleur. De LG G Watch kan gepersonaliseerd worden met elk standaard horlogebandje (22mm).

Vanaf nu is het mogelijk om een pre-order te plaatsen voor de LG G Watch via de Google Play Store in 12 belangrijke markten, zoals de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zuid-Korea en Japan. Kort daarna komt de LG G Watch beschikbaar bij retailers in 27 markten, zoals Australie, Brazilie, Mexico, Nieuw-Zeeland, Singapore en Rusland. Binnenkort worden meer details bekend gemaakt voor de Nederlandse en Belgische markt.

EDITORS' CHOICE