NIEUWS

Opmerkelijk: speaker die nadenkt


Redactie HiFi.nl | 08 juli 2014

De Aether Cone is speciaal ontwikkeld om mee te denken met de luisteraar. Deze draadloze speaker weet wat voor muziek je luistert en kan op basis van die info suggesties doen en bijvoorbeeld het volume bepalen. Cone is nu te reserveren en wordt binnenkort geleverd.

Deze speaker koop je toch vooral vanwege het gadget-aspect. Met maar 20 watt vermogen durven wij van de geluidskwaliteit in ieder geval nog niet al te veel te verwachten. Maar opmerkelijk is deze draadloze speaker in ieder geval wel. Ook de besturing ervan is alles behalve gewoon. Je gebruikt geen normaal knopje voor het kiezen van een volgend nummer, maar geeft een lichte draai aan de voorzijde van de speaker. Draai je de ‘draaischijf’ harder naar rechts, dan krijg je een totaal ander muziekgenre te horen. Ook werkt Cone via stembesturing. Van deze besturingen leert de speaker.

Draai je een bepaald nummer altijd zacht, dan zal Cone deze in het vervolg ook zachtjes draaien of minder vaak voorbij laten komen. Ook kan hij je favoriete genres herkennen en suggesties doen op basis van deze info. De muziekspeler is vanaf nu te reserveren via deze Amerikaanse site. Deze zomer nog wordt Aether Cone geleverd, voor een prijs van 399 dollar, zo’n 295 euro. 

EDITORS' CHOICE