NIEUWSYamaha

Yamaha YSP-2500 soundbar 7.1 surround en streaming


Redactie HiFi.nl | 31 juli 2014 | Yamaha

Yamaha presenteert met de YSP-2500 een nieuw soundbar-systeem voor 'authentiek Home Cinema-geluid'. In tegenstelling tot conventionele soundbars moet deze Soundprojector volgens het merk een echte Surround Sound bieden: met 16 beam-luidsprekers in een langwerpige behuizing ontstaat via gerichte ruimtelijke reflecties een 7-kanaals weergave. Een draadloze subwoofer zorgt voor de diepe tonen.

Yamaha heeft wat te vieren: het merk bracht tien jaar geleden zijn Digital Sound Projector-technologie op de markt. Dat decennium wordt nu bekroond met de komst van de YSP-2500.

Digital Sound Projectie-technologie is een techniek rond het gebruik van gerichte reflecties in de ruimte voor het opwekken van een 'authentieke surroundbeleving' vanuit één enkele langwerpige luidsprekerbehuizing. Met de Digital Sound Projector YSP-2500, zoals het systeem volledig heet, biedt het Japanse bedrijf zijn nieuwste innovaties rond deze techniek. De platte luidsprekerbehuizing zorgt samen met de draadloze actieve subwoofer voor ruimtelijk 7.1-geluid, dankzij een gerichte geluids-afstraling met 6 modussen voor Stereo en Surround.

Yamaha gebruikt bij de YSP-2500 16 beam-luidsprekers in één behuizing. Via gerichte reflecties in de ruimte bereikt het geluid zijdelings en zelfs van achteren de luisterpositie. De actieve subwoofer zorgt met twee lage-tonen-luidsprekers van 10 cm voor krachtige bassen. Door de draadloze verbinding kan hij bovendien vrij in de ruimte worden geplaatst, naar keuze staand of liggend.

De langwerpige luidsprekerbehuizing zelf is gemaakt van aluminium. Door de platte constructie blijft het zicht op het beeldscherm vrij, wanneer de Digital Sound Projector voor de televisie wordt geplaatst.

Een greep uit de specificaties
Het geluidsverwerkingssysteem CINEMA DSP biedt 10 programma's, die moeten zorgen voor ideale geluidsinstellingen voor action-blockbusters, of bijvoorbeeld de akoestiek van een grote concertzaal. UniVolume zorgt voor een gelijkblijvend volume uit alle geluidsbronnen – ook bij reclameblokken tussendoor. De ClearVoice-technologie garandeert uitstekend verstaanbare spraak voor films, nieuws en sportcommentaar. HDMI met 4K Ultra HD Passthrough. Via een speciale meetmicrofoon wordt de Digital Sound Projector automatisch optimaal ingesteld.

Naast een analoge, een coaxiale en twee optische audio-ingangen beschikt de YSP-2500 over drie HDMI-ingangen van de nieuwste generatie. Via de 4K Ultra HD Passthrough met 50 respectievelijk 60 beelden per seconde is hij geschikt voor output via de HDMI-uitgang. Een uitgang voor hoofdtelefoons maakt het bovendien mogelijk om te genieten van muziek zonder huisgenoten of buren te storen.

Muziek-streaming via Bluetooth
Dankzij de geïntegreerde Bluetooth-functie kan de YSP-2500 ook ingezet worden voor het streamen van je muziekbibliotheek, vanaf smartphones of tablets. Hierbij wordt de hoogwaardige aptX-Codec ondersteund. Alle functies kunnen worden bediend via smartphone of tablet, als alternatief voor de systeembediening.

Prijs en beschikbaarheid
Yamaha's Digital Sound Projector YSP-2500 is in de kleurvarianten zwart en zilver vanaf augustus 2014 verkrijgbaar in de handel. De adviesverkoopprijs bedraagt 899,00 euro inclusief btw. 

MERK

EDITORS' CHOICE