NIEUWSAuralic

Auralic Aries high end wifi-streamer


Redactie HiFi.nl | 01 augustus 2014 | Auralic

Het Chinese Auralic heeft bij de belangrijke shows in Las Vegas en München hoge ogen gegooid met de nieuwe modellen streamers. Zo hebben ze de eerste wifi-streamer op de markt gebracht die alle bestaande bestandsformaten (inclusief Double-rate DSD) draadloos streamt. Hifi-specialist AudioAanZee, die vorig jaar de Auralic Vega DAC al in huis halen, laat weten sinds eind juli de gloednieuwe modellen van het merk in de showroom te hebben.

Die nieuwe modellen zijn de Auralic Aries en LE, revolutionaire high end wifi-streamers die alle bestaande muziekformaten inclusief double-rate DSD draadloos en bedraad kunnen streamen vanaf bijvoorbeeld een NAS.

De Auralic Aries, met twee Femto clocks en een lineaire externe voeding

De Aries, het knapste model van het paar, functioneert als bridge tussen de muziekbestanden op bijvoorbeeld je NAS, en je bestaande DAC. Voor het vermogen is voorzien in Auralic's Tesla-technologie, met onder meer een Quad-Core ARM Coretex-A9 processor, 1GB DDR3 geheugen en 4GB interne opslag. Het Tesla platform heeft een calculatiecapaciteit van 25,000 MIPS, meer dan genoeg voor verreweg de meeste audioformaten, waaronder AAC, AIFF, ALAC, APE, DIFF, DSF, FLAC, MP3, OGG, WAV, WV and WMA.

Voor inputs is voorizen in Dual-Band high-speed WiFi, Gigabit Ethernet en een USB 2.0 port. Outputs zijn USB audio (gebufferd door Auralic’s ActiveUSB™ techniek), AES/EBU, Coaxial and TOSLINK. USB kan PCM van 44.1 tot 384 KHz leveren in 16-, 24- en 32-bit resoluties, DSD, en Double-Rate DSD voor USB-DAC's die ermee overweg kunnen. Andere digitale outputs gaan tot 192 KHz/24-bit.

Meer informatie en specificaties op de website van Auralic.

Beide modellen (dus ook instapper LE) zijn bij AudioAanZee te bewonderen. Verkoopprijzen van de high end streamers zijn respectievelijk €999,- voor de Auralic LE en €1499,- voor de Aries.

EDITORS' CHOICE