NIEUWSSony

Sony introduceert curved 4K-tv met surround sound


Redactie HiFi.nl | 09 augustus 2014 | Sony

De nieuwe BRAVIA S90 4K Ultra HD-televisie van Sony belooft een intense home entertainment-ervaring met curve. Deze S90 Curved TV is namelijk uitgerust met een 4.2-kanaals speakersysteem. De modellen zijn verkrijgbaar in 75-inch (190,5 cm) en 65-inch (165 cm) en hebben een slank, subtiel gebogen scherm.

Op het TRILUMINOS-display wordt de emotie van elke scène getoond in diep rood, natuurlijk groen en helder blauw, aldus Sony. De X-tended Dynamic Range verbetert het contrast voor sprankelende kleuren en diep zwart. De 4K X-Reality PRO-technologie van Sony, die gewone tv-uitzendingen en Blu-ray-films opschaalt tot viermaal het aantal pixels van Full HD, zorgt voor beeld met veel detail. De beeldkwaliteit van de S90 is gelijk aan de X9 4K-tv van Sony met plat beeldscherm.

Het nieuwe 4.2-kanaals Live Speaker-systeem van Sony gebruikt aparte drivers die de voor- en surroundkanalen links en rechts nauwkeurig in de kamer richten. Aparte verwerking met ClearAudio+ behoudt de individuele details van de originele meerkanaalsmixen waardoor het 360-graden surround sound de kijker omhult.

Twee woofers staan garant voor de lage frequenties direct vanuit een tv en zorgen volgens het merk voor een vol, krachtig basgeluid. Als nog lager geluid gewenst is voor meer spektakel bij speelfilms of live muziek, dan is er een optionele draadloze subwoofer beschikbaar - de witte SWF-BR100 of de nieuwe SWF-BR100B in een zwarte afwerking - die dusdanig laag geluid produceert dat de trillingen voelbaar zijn, net zoals in de bioscoop.

De prijs en beschikbaarheid van de KD-75S9005 en de KD-65S9005 zijn jammer genoeg nog niet bekend.

EDITORS' CHOICE