NIEUWS

Bedenker domotica-gadget 'Homey' genomineerd voor Studentenprijs


Redactie HiFi.nl | 08 augustus 2014

In juni schreven we over domotica-gadget Homey, een met spraak bestuurbare bol waarmee je alle elektronica in je huis kunt bedienen. Stefan Witkamp, student Creative Technology aan de Universiteit Twente en bedenker van het geinige bolletje, is nu genomineerd voor de Studenten Ondernemersprijs 2014, zo meldt Emerce.

De multifunctionele Homey maakt gebruik van online input en de registratie van de elektronica in je huis om slim op al je behoeften te anticiperen. Zo beweren de makers dat de lichten automatisch aangaan zodra je thuis komt en je huis al lekker warm is zodra je binnenstapt. Ook kun je vanuit de supermarkt de oven alvast voorverwarmen, voor die pizza die je zojuist gekocht hebt. En ga je de deur uit en weet Homey dat het gaat regenen, dan adviseert hij je een paraplu mee te nemen, aldus de makers.

Homey werkt als een soort mini-computer en maakt verbinding via acht modules zoals wifi, bluetooth, nfc, infrarood en meer. De Homey gaat 399 euro kosten. Via Kickstarter heeft het apparaat binnen korte tijd het beoogde bedrag opgehaald. Meer info.

Aan de Studenten Ondernemersprijs (StuOp, opgericht in 2008 door ImpressiveGreenApple en uitgegroeid tot de belangrijkste competitie voor studentondernemers) doen 28 deelnemers mee. De finale vindt op 4 september plaats in Den Haag.

EDITORS' CHOICE