ARTIKEL

Wat het betekent om uit Boston te komen....


Redactie HiFi.nl | 24 juni 2011

(Ingezonden mededeling)

Boston Acoustics is in 1979 opgericht door Andy Petite en FrankReed. Daarvoor maakten zij al deel uit van één van de grootste succesverhalen van hun tijd - de eerste Advent speakers. Petite en Reed wilden een bedrijf starten dat zich uitsluitend aanhoge kwaliteit en design zou toewijden. Ze beschikten reeds over de technische know-how en produceerden kwalitatief sterke audioproducten.

Na Advent verlaten te hebben ontwikkelden Andy en Frank met verenigde krachten hun idee, Boston Acoustics – in lijn met hun zakelijke filosofie: Het fabriceren van producten met een constante kwaliteit, die door permanente kritische kwaliteitscontrole tijdens het creatieproces bereikt kan worden – en dat alles op het hoogste niveau.

De oprichters hechtten eveneens waarde aan subjectieve maatstaven en letten bij het design van hun producten ook op het gebruik “in het dagelijks leven”. Hun leidende gedachte was zeer eenvoudig. Muziek zou zo moeten klinken, zoals de artiest het bedoeld heeft en vervolgens zou deze op een plek en een manier beluisterd moeten kunnen worden zoals de luisteraar het zich graag wenst.

Het vermogen om luidsprekers van hoge kwaliteit aan te bieden, vraagt steeds weer om strenge persoonlijke standaarden, geconcentreerd luisteren en ten slotte - een fundamenteel inzicht hoe de klant de producten graag zou willen gebruiken. Het resultaat van deze in detail uitgevoerde moeilijke opgave, is terug te horen in iedere Boston Acoustics luidspreker die ooit gebouwd is. Tot vandaag zijn wij er trots op, dat elke luidspreker die wij verkopen net als altijd de beste luisterervaring biedt zonder de persoonlijke leefomstandigheden aan te hoeven passen of in te moeten leveren in functionaliteit.

EDITORS' CHOICE